Archief

Attentie! Loop geen onnodig risico.
Lees eerst de essentiële witwassersinformatie!

en… wie wil er nou niet groter wonen voor het zelfde geld? En nog een gratis Praxisbon ook!

 

TROS Radar 2004

Bekijk hieronder de schokkende TROS Radar uitzendingen over de Postbank ING meerwaardehypotheek uit 2004.

En nog een dooie Postbankmus:

RTL7 over AFM boete voor ING

 

Het onmogelijke wordt mogelijk!

Download onderstaande verbijsterende Postbank folder over de Meerwaardehypotheek

Geen reden voor ongerustheid!

Klik voor uitvergroting

Om te huilen!
Hieronder een van de zeer vele trieste voorbeelden van bedrieglijke manipulatie door de Postbankadviseurs

Het Financieel Dagblad, 12 februari 2004
Beleggingshypotheek Postbank bron van ruzie

AMSTERDAM – Een beleggingshypotheek van de Postbank is inzet van een conflict. De bank heeft een ‘aantal’ klachten ontvangen waarin klanten zich zorgen maken over de waardedaling van het onderliggende Postbank Obligatiefonds. De intrinsieke waarde van dit wereldwijd beleggende obligatiefonds is vorig jaar met 7,5% en in 2002 met 6,2% gedaald. De kritiek richt zich op de ‘Meerwaarde Hypotheek’. Met deze hypotheekconstructie was het mogelijk de overwaarde van de woning te benutten voor het afsluiten van een hogere hypotheek zonder hogere maandlasten. Maandelijks worden uit het beleggingsfonds de rentebetalingen verricht. Hoe lager de vermogenswaarde hoe meer aandelen er moeten worden onttrokken. De klanten vrezen voor uitholling van hun beleggingsfonds waardoor ze in de loop der jaren toch met hogere hypotheeklasten opgezadeld worden. Financieel-juridisch adviesbureau Vermogensmonitor uit Den Haag, die zich opwerpt als belangenbehartiger van de gedupeerden, vindt dat Postbank verzuimd heeft de klanten te wijzen op de risico’s van het fonds. ‘Klanten werd bij het afsluiten van de hypotheek voorgehouden dat het fonds een laag risico had’, zegt directeur Paul van Straaten. De Postbank heeft haar zorgplicht tegenover haar klanten verzuimd, zo stelt Van Straaten die schat dat 6500 tot 7000 klanten door de meerwaardehypotheek zijn gedupeerd. Het obligatiefonds belegt voor een deel in Amerikaanse staatsleningen. Het ontstane waardeverlies van het obligatiefonds is dan ook hoofdzakelijk veroorzaakt door de dollardaling. Volgens Ivar Roeleven, hoofd beleggingsfondsen Nederland bij Postbankmoeder ING , is het valutarisico van het Postbank Obligatiefonds ‘standaard niet afgedekt’. ‘In het prospectus staat dat heel uitdrukkelijk. Maar het is ontnuchterend te constateren hoe weinig die worden opgevraagd’, aldus Roeleveen. Hij ontkent berichten dat de fondsmanager zou zijn ontslagen’. Dat is pure onzin, dat wil ik krachtig tegenspreken.’ De negatieve rendementen van de laatste twee jaar vindt hij ‘heel jammer’, maar gezien het karakter van het fonds ‘niet onlogisch’. ‘De lange termijn doelstelling van het fonds staat nog steeds overeind.’ Roeleven merkt op dat zelfs het afgelopen jaar nieuwe klanten in het fonds toetraden. Hij wil niet ingaan op de manier waarop klanten destijds zijn geadviseerd toen zij de meerwaardehypotheek afsloten.  ‘Die  verantwoordelijkheid ligt bij de Postbank .’
Tros tv-programma Radar besteedt binnenkort aandacht aan de kwestie. Vermogensmonitor heeft Postbank in een ‘open brief’ gevraagd om inlichtingen en voor een gesprek om over een oplossing te praten. Vermogensmonitor is ook met een eigen onderzoek bezig. Volgens Van Straaten is er op basis van tientallen klachten en verschillende dossiers al veel informatie voorhanden. Daaruit blijkt dat de Postbank klanten uiteenlopende voorstellen heeft gedaan om welke tevens zijn voorzien van een verklaring waarmee zij afzien van ‘claims’ tegen de Postbank . Wij merken hierbij op dat uit ontwikkelingen valt op te maken dat de kwestie omtrent de MeerWaardehypotheek thans escaleert.

Ex-Postbank directeur Hagenaars geeft het toe op het symposium 20 jaar De Hypotheker. “Jazeker! Beetje verkeerde inschatting”.

Klik voor uitvergroting

Postbank op de radar

Klik voor uitvergroting

Postbank debacle

Klik voor uitvergroting

Zeemeeuw managers versus angstige ING slaven

Klik voor uitvergroting

Niets doen! Over dertig jaar komt alles goed…

Commotie rondom de Postbank ING meerwaardehypotheek!

Hieronder vind u links naar websites die hebben bericht over het rumoer rond het gedrocht meerwaardehypotheek dat ING-dochter Postbank verkocht. Duizenden (zo’n 7000 !) klanten kwamen zwaar in de problemen toen de waarde van het onderliggende Postbank beleggingsfonds, waarin de overwaarde van hun huis was gestoken, enorm begon te dalen. De Postbank had verzuimd de klanten te wijzen op de risico’s van het fonds. Klanten werd bij het afsluiten van de hypotheek voorgehouden dat het fonds een laag risico had. Een Postbank Meerwaardehypotheek financiële bijsluiter is opgesteld op 17 september 2006 (!) volgens de voorschriften van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De Postbank resp. ING heeft haar zorgplicht tegenover haar klanten verzuimd. Het obligatiefonds belegde begin deze eeuw voor een deel in Amerikaanse staatsleningen. Het ontstane waardeverlies van het obligatiefonds is dan ook hoofdzakelijk veroorzaakt door dollardaling (bankencrisis). De klanten zijn nu door de meerwaardehypotheek enorm gedupeerd. Een kleine greep uit de zeer vele publicaties op internet, over het stompzinnig door het management van de Postbank op de markt gebrachte ondoorzichtige misbaksel Meerwaardehypotheek, is te lezen via onderstaande hyperlinks.

Raadsel:
De banken maken geen fouten en ontkennen deze, maar vergoeden de schade wél! Rara hoe zit dat?